Cranielle teknikker er effektiv til behandling af whiplash/hjernerystelse, migræne, hovedpine og som led i behandling af stress.
Det er også bl.a. ofte cranielle teknikker vi benytter til behandling af babyer med skæve hoveder, babyer som har været gennem en hård fødsel, som gylper meget, har reflux, søvnproblemer eller er meget kede af det.
Teknikkerne er en intergreret del af den osteopatiske behandling.
De cranielle teknikker er blide og afspændende. Vi behandler kroppen med tryk forskellige steder primært på hovedet (kranie) og korsbenet (sacrum). Via tryk på korsben og hoved påvirkes også det der forbinder de to knoglestrukturer nemlig hjerne og rygmarv. Da alle nerver udgår fra hjerne og rygmarven, vil de ligeledes blive påvirket og derved sker der også en påvirkning af alle de steder, hvor nerverne leder hen nemlig muskler, led, organer, blodåre osv.
Det er den amerikanske læge Andrew Taylor Stills (1828-1917) der er ophavsmand til osteopatien (se under osteopati), som begyndte at arbejde med kraniets knogler. William Sutherland, der var uddannet osteopat, arbejdede også med kraniets knogler op gennem 1900 tallet og udviklede craniel osteopati (OCF, osteopathy in the cranial field. osteopathy)
John Upledger D.O. fra Upledger Institute i USA, udviklede kraniosakralterapien. Og han begyndte også at undervise andre end osteopater i kraniosakrale teknikker.
Anni har siden 2002 behandlet med kraniosakrale teknikker og har haft meget glæde af at kunne integrere det i behandlingerne, efter hun er blevet uddannet osteopat.